زندگی نامه عالم ربانی و مردمی مجاهد فداکار و نستوه مخلص و متواضع
حجت الاسلام و المسلمین مرحوم حاج سید مصطفی رضوی حیدری رضوان الله تعالی علیه
نویسنده آیت الله حکیمی به تاریخ : 1384/10/01
جــلوه گر نــور خــــدا از رخ دلــــدار ببین نـــسل آل علی و دشمن کفار ببین
سیرت و صورت و خلق و قلم و گفتارش همـه در خط علی سید و سالار ببین
جسم پاک رضوی حیدری آن مرد خـــدا در فــهالنج طبس آن گل و گلزار ببین
شادروان سید مصطفی رضوی حیدری در 22 ذیحجه سال 1371 هجری قمری برابر با 10 فروردین ماه 1331 شمسی در روستای فهالنج ( از توابع شهرستان طبس ) دیده به جهان گشود. پدر ایشان مروج الاحکام حجت الاسلام مرحوم سید محمد حیدری از روحانیان و واعظان سرشناس منطقه بود و عمر پر برکت خود را در راه تعلیم قرآن و ترویج احکام دینی و اخلاق اسلامی و خدمت به مردم آن سامان سپری ساخت.
مرحوم سید مصطفی حیدری در سن 8 سالگی به مکتب رفته و نزد پدر بزرگوار خود قرآن و ادبیات فارسی را فرا گرفت و پس از گذرانیدن دوره 6 ساله تحصیلات ابتدایی جهت فراگیری علوم اسلامی وارد حوزه علمیه مشهد و مدرسه عالی نواب شد .
مقدمات و ادبیات عرب را نزد برادر گرامی خود حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابوالحسن رضوی حیدری (مد ظله العالی ) و برخی دیگر از طلاب و اساتید بیاموخت و دوره های سطح ( فقه و اصول و منطق و ... ) را نزد اساتیدی بزرگ همچون رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ، آیت الله شهید هاشمی نژاد ، مرحوم آیت الله محامی ، آیت الله واعظ طبسی و آیت الله صالحی فرا گرفت و برای تحصیل خارج فقه و اصول در محضر درس اساتید بزرگوار آیت الله فلسفی و آیت الله مرتضوی حاضر می شد .
آن مرحوم همراه و همزمان با فرا گیری علوم حوزوی از همان اوایل دوران تحصیل ( از سال 1344 به بعد ) به مبارزه با رژیم آمریکایی و طاغوتی و ستم شاهی پرداخت و با تهیه رساله و تکثیر و نشر اطلاعیه ها و سخنرانی های امام خمینی (ره) و همچنین با ایراد سخنرانی های انقلابی بر بیدارگری مردم همت گماشت و به تربیت جوانان مؤمن و متعهد و انقلابی توجهی خاص داشت. و سردار دلاور اسلام شهید محمود کاوه یکی از پرورش یافتگان محضر آن مرحوم بود.
در شجاعت این دلیر مرد همان بس که با قبول مسئولیت تقسیم شهریه حضرت امام خمینی (ره) در مشهد در شرایطی که کمتر کسی جرآت بردن نام مبارک امام را داشت خطرات آن را با جان و دل پذیرفت .
سید مصطفی حیدری ، فریاد رسای انقلاب اسلامی در منطقه طبس
مرحوم حیدری در نشر اطلاعیه ها و اندیشه های انقلابی – اسلامی (ره) و روحانیت مبارز در منطقه طبس نقش ممتاز و محوری داشت و هم او بود که با سخنرانی های انقلابی و تشکیل جلسات آشکار و پنهان به توده های مردم به ویژه نسل جوان منطقه طبس ، عشق آباد ، بشرویه و ... آگاهی می بخشید و در آن روحیه انقلابی می دمید.
در پی همین فعالیت های پیگیر سیاسی و انقلابی در طبس و مشهد 4 بار دستگیر شد و در 1354/4/16 به حکم دادگاه نظامی رژیم طاغوت و در پی تشکیل گروه سیاسی نظامی والعصر با همرزمان خود از جمله شهید موسوی قوچانی و شهید هاشمی نژاد به 26 ماه حبس محکوم گردید و با تحمل سختی ها و شکنجه های فراوان و طاغت فرسا که اثرات آن تا پایان عمر ادامه داشت در 1356/06/21 آزاد شد. براستی می توان گفت که آگاهی آمیخته با بصیرت دینی – اخلاقی و همچنین هدف نگری ، مردم گرایی ، و دیگر اندیشی ، شجاعت و مقاومت ، ساده زیستی ، صراحت و صداقت در گفتار و کردار و اخلاص در انگیزه و عمل همراه با ولایت محوری از مهمترین شاخصه ها و ویژه گی های آن راست قامت جاودانه تاریخ بود.
مرحوم حیدری در خدمت مردم زلزله زده و آسیب دیده طبس و حومه
پس از وقوع زلزله مصیبت بار طبس و حومه ، شادروان حیدری همراه با مردم در کنار آنان به یاری زلزله زدگان برخاست و در این راستا و در آن شرایط بحرانی هرگونه رنج و سختی و گرفتاری را به جان می خرید تا هر چه بیشتر از درد ها و رنج های مردم مصیبت زده بکاهد و به زندگی بازماندگان زلزله سر و سامان ببخشد.
تاسیس صندوق قرض الحسنه برای بهبود وضع اقتصادی و معیشتی و رفاه حال مردم محروم منطقه
مرحوم حیدری در سال 1352 برای کمک به مردم محروم و مستضعف و سامان بخشی به اوضاع اقتصادی آنان صندوق قرض الحسنه قدس ( سومین صندوق استان خراسان ) را در فهالنج تأسیس کرد و با اختصاص دادن بودجه ای اندک از خود و برخی از دوستان آن را به راه انداخت و بعداً صندوق قرض الحسنه دیگری به نام ولیعصر (عج) در طبس تأسیس نمود که این فعالیت مهم اقتصادی خود باقیات الصالحات و خدمتی ارزشمند و تأثیر گذار در امور اقتصادی و معیشتی مردم منطقه طبس و حومه بود.
ایشان با تأسیس صندوق قرض الحسنه قرآن و عترت در سال 1354 با همکاری شهید موسوی قوچانی و دیگر دوستان ، در مشهد مقدس نیز در خدمت به مردم و احیای سنت حسنه قرض الحسنه تلاش نمود.
تأسیس کمیته انقلاب اسلامی طبس
آن مرحوم از سال 1357 تا 1365 از سوی نماینده حضرت امام ، مسؤولیت خطیر اداره کمیته انقلاب اسلامی طبس را بر عهده گرفت و با درایت و متانت و بصیرت تمام با جذب نیروهای مؤمن ، متعهد و انقلابی این مسئولیت بزرگ را به خوبی به انجام رسانید و در برابر جریان های مرموز و انحرافی نفاق و ضد انقلاب سخت ایستادگی کرد. و در این راستا خطرها ، سختی ها ، رنج ها ، حرفها و شماتتها را به جان خرید و بر صراط مستقیم اسلام ، امام و انقلاب همواره پای می فشرد و از آن دفاع می کرد.
تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در طبس
و نیز از جمله فعالیت های اجتماعی ایشان تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طبس و اداره آن از سال 1359 تا 1373 بود. در سایه این مسؤولیت اجتماعی تعداد زیادی از مردم محروم منطقه را از خانه و سر پناه برخوردار ساخت.
کمک به بازسازی بقعه مبارکه حضرت حسین ابن موسی الکاظم (ع)
همچنین همت و نظارت در بازسازی بقعه مبارکه حضرت حسین ابن موسی الکاظم (ع) و صحن و رواقها و ایوانها و همچنین ساختن زائر سراهای اطراف آستانه مبارکه برای رفاه حال زائران آن آستانه مبارکه یکی دیگر از خدمات آن روحانی خدمتگذار بود.
مسؤولیت ها و خدمات در شهرستان فریمان
واگذاری مسؤولیت خطیر و الهی امامت جمعه فریمان از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به ایشان و ادامه آن به مدت 11 سال و احداث مدرسه علمیه شهید مطهری فریمان و تربیت تعدادی روحانی و طلبه که برخی از آنان پس از اتمام دوره های مقدماتی به قم عزیمت کرده اند و همچنین تأسیس و مدیریت صندوق قرض الحسنه امام صادق (ع) در جهت رفع معضلات مالی مردم منطقه به ویژه روحانیون و طلاب حوزه.
آنچه در این زندگی نامه آمده است تنها گوشه هایی از خدمات و فعالیت های دینی ، مردمی ، اجتماعی ، و انقلابی آن عالم ربانی و بزگوار می باشد که می تواند به عنوان الگو و اسوه و سر مشق دیگران قرار گیرد .
رسول اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم)می فرمایند: خیر الناس من انتفع به الناس.
بهترین مردم کسی است که مردم از او بهره مند شوند.
بحارالانوار/ج75/ص23.
و سر انجام این روحانی نمونه و راستین با آگاهی از زمان فرا رسیدن اجل خود و با آمادگی و آرامش خاطر در 1384/08/22 در سن 53 سالگی مرگ را در آغوش گرفت و به لقاء معبود پیوست . و بنا به وصیتش در محل صندوق قرض الحسنه قدس فهالنج طبس (زادگاهش) به خاک سپرده شد.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد